Основни етапи на растеж на маслодайната рапица
С разбирането на основните етапи от развитието на зимната маслодайна рапица става по-лесно да се преценят резултатите на културата и да се вземат информирани управленски решения.
Етап 1: покълване и поникване
- Засявайте на дълбочина 2-4 см в зависимост от условията на влажност през годината.
- Стремете се да сеете, когато има добра почвена влажност, за да улесните покълването.
- Използвайте прецизна едносеменна сеялка за по-добро качество на поникване Есен.
Цели за успех при маслодайната рапица :
- Бързо и равномерно покълване – стремете се полето да е във фаза 8 листа, преди да навлезе във фаза на вегетативен покой.
- Добре развити корени – в идеалния случай с дължина 10 до 15 cm.
- Гъстотата на растенията на полето е от 25 до 35 растения/m2.
- Преди началото на зимата розетката се сплесква до земята.
- През пролетта направете оценка на оцеляването през зимата – WOSR има голям капацитет за запълване на наличното пространство.
Етап 2: Есенен растеж
- Искате растенията да достигнат фаза на 4 листа възможно най-бързо, за да ограничите въздействието на есенните вредители.
- Целта е растението да достигне поне до фаза 8 листа, преди да започне вегетативен покой.
- Контролирайте риска от удължаване.
- Наблюдавайте полетата за евентуален риск от недостиг на азот.
Повече за маслодайната рапица
Етап 3 : Цъфтеж
- Цъфтежът продължава между 3 и 7 седмици в зависимост от климатичните условия през годината.
- Това е периодът, в който културата е податлива на инфекция със склеротиния.
- През този период се определя броят на шушулките.
Етап 4: съзряване
- След цъфтежа започва развитието на семената за пълнене на шушулките. (тегло на хиляда зърна)
- Съдържанието на масло се определя до 60 дни след началото на цъфтежа.
- Жътвата започва при стандартна влажност от 9%.
Намиране на продукт
Открийте пълната гама от рапица, ранна, средно ранна и средно късна, clearfield®, tuVY и толерантност към метла.
Свържете се с нас
Нашите местни екипи посещават ферми и дистрибутори на място, за да ви дадат най-добрите съвети за вашето местоположение. Намерете местния консултант на MAS Seeds®, като посетите уебсайта на страната или попълните нашия формуляр за контакт тук.
Открийте други съвети за култури
Стайнозеленото състояние се определя като генетична способност на даден сорт царевица да забавя …
Съществуват различни варианти за това как и кога може да се прибере люцерната, но времето за …
Добре дошли в нашето кратко ръководство за управление на хранителните вещества при отглеждане на …