Управление на напояването на маслодайната рапица
Напояването на културата в подходящия момент може да намали въздействието на водния стрес при зимната маслодайна рапица. Това е от ключово значение за гарантиране на потенциала за добив и съдържанието на масло.
Правилно напояване
За да дадете най-добрия старт на вашата реколта!
Ако сте засели културата си при много сухи условия, а по време на поникването и в началото на вегетационния период е било сухо, може би трябва да помислите за напояване на зимната маслодайна рапица (WOSR). Напояването на културата може да ви помогне да осигурите потенциала си за добив, но трябва да се прави разумно.
Кога да напоявате
- Можете да добавите до 100 мм към WOSR между етапите F1 и G4.
- Това е етапът, в който културата цъфти до пълненето на шушулките.
Етап F1 : Цъфтеж
G4 Етап: преди жътва
Повече за маслодайната рапица
Ползи от напояването
За да гарантирате потенциала си за добив и съдържанието на масло :
- Водният стрес за WOSR има най-големи последици по време на цъфтежа. Въздействието може да бъде драматично за добивите ви.
- Прилагането на 100 mm вода между фаза F1 и G4 (приблизително двуседмичен период) може да увеличи крайния добив с до 0,8 T/ha .
- Напояването може да подобри съдържанието на масло с 2 и 2,5 пункта, което е основен приоритет за събирачите на масло.
За по-добро оползотворяване на азота :
- Внасянето на 40 mm вода в началото на цъфтежа (фаза F1) дава възможност за по-добро оползотворяване на азота, особено за азота, добавен след зимата.
- Напояването в началото на цъфтежа ограничава икономическите загуби от недобре усвоения азот.
Намиране на продукт
Открийте пълната гама от рапица, ранна, средно ранна и средно късна, Clearfield®, TuVY и толерантност към метла.
Свържете се с нас
Нашите местни екипи посещават ферми и дистрибутори на място, за да ви дадат най-добрите съвети за вашето местоположение. Намерете местния консултант на MAS Seeds®, като посетите уебсайта на страната или попълните нашия формуляр за контакт тук.
Открийте други съвети за култури
Стайнозеленото състояние се определя като генетична способност на даден сорт царевица да забавя …
Съществуват различни варианти за това как и кога може да се прибере люцерната, но времето за …
Добре дошли в нашето кратко ръководство за управление на хранителните вещества при отглеждане на …